Wat kost het opnieuw bekleden van mijn bank of stoel?

 

Wat kost het opnieuw bekleden van mijn bankstel? ". Het is de meest gehoorde vraag  die wij te horen krijgen. Logisch, want U wilt immers wetenwaar U aan toe bent! " Maar kunt U het niet ongeveer zeggen?" is meestal de volgende vraag omdat de eerste niet zo 1-2-3 is te beantwoorden. Helaas, ook "ongeveer" is een moeilijke opgave. De kosten voor het herstofferen van een meubelstuk zijn zeer verschillend en afhankelijk van een heleboel dingen. Bijvoorbeeld : Moet er iets aan het houtwerk gebeuren (lijmen, schuren, beitsen, lakken enz. ; Moet de stoffering in zitting of rug worden gerepareerd, vernieuwd (is het een antieke stoffering, op rubbersingel, elastieksingel, nosagvering) ; Moeten er nieuwe kussens in ( polyether, koudschuim, binnenvering) Moet de afwerking met losse siernagels of met siernagels op strip, met agrement, koord, franjes enz. enz.) Wilt U stof van 10 Euro per meter of kiest u die van 229 per meter... gaat het om 3 meter of om 15 meter. En tenslotte, hoeveel werkuren gaan er mee gemoeid?

DUIDELIJK

U begrijpt dat de vraag "Wat kost het opnieuw bekleden van mijn bankstel" onmogelijk hier, of telefonisch kan worden beantwoord. Evenmin kan een "ongeveer"-prijs worden genoemd. Wilt U een duidelijke, heldere offerte waarin degelijk wordt besproken wat de mogelijkheden zijn dan is de beste manier, langskomen met Uw meubel. Wij kunnen dan precies opmeten en berekenen hoevel stof of leer er nodig is, kunnen U adviseren over vervanging of herstel van vering en kussens en kunnen ook een redelijke schatting maken van de arbeidsuren. Is langskomen met de meubels zelf niet te doen, dan kunnen een aantal foto's ons in elk geval enig inzicht geven in de eventuele werkzaamheden. U kunt dan wel grasduinen in onze zeer uitgebreide stalencollectie en op basis daarvan kunnen wij in elk geval een globale prijsopgave doen, danwel U enig inzicht verschaffen in te verwachten kosten.

Globaal

Wat wel makkelijk is te vertellen, is de globale prijs van herstoffering van meubels in het algemeen. Ga er van uit dat opnieuw bekleden zit tussen de 60 en 80 % van de prijs van vergelijkbaar nieuw! Uiteraard zijn er ook factoren die niet in geld uit te drukken zijn. Dat prachtige oude stoeltje van vader of moeder of van opa of oma. Dat is nergens meer te koop en het heeft vaak heel veel emotionele waarde! En veel achterstallig onderhoud zoals losse lijnverbindingen houtworm om maar een paar dingen te noemen.

Waarom opnieuw bekleden

De reden om Uw meubelen opnieuw te bekleden wegen ook mee in de afweging : 'doe-ik-het-of-doe-ik-het-niet'! Bij overwegingen van nostalgische aard zal de prijs niet zo snel een probleem zijn. U wilt gewoon dat prachtige erfstuk bewaren voor nu en voor later! Dat mag wat kosten want daarmee behoudt u een belangrijk stukje van uw eigen cultuur-historie! Zeer belangrijk is het zitcomfort! Als U héérlijk zit in Uw stoel of bankstel dan is herstoffering altijd een oplossing van het probleem van de versleten stof! U weet immers waar U op/in zit! Met een nieuwe bekleding krijgt het meubelstuk een tweede leven en kunt U er weer jaren van genieten!!! Natuurlijk speelt ook mee of het meubelstuk nog een beetje "modern" oogt. Dat is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Het is wel zo dat meubels voortdurend veranderen maar het is ook een feit dat bepaalde stijlen tijdloos zijn en dat heel veel stijlen na een aantal jaren gewoon terug zijn. Dat geldt ook voor kleuren en dessins van meubelstoffen. Maar het is ook zo dat Uw meubelstuk past bij Uw stijl, Uw manier van leven. Met de mogelijkheid te kunnen kiezen uit honderden soorten stoffen, leer of kunstleer kunt U Uw meubelen nog dichter bij Uzelf brengen.
Gaat het puur om vervanging en moet het goedkoop? En niet lang meegaan?
Dan bent u aangewezen op de grotere goedkope woonwinkels.

 Visualiseren van uw bank of stoel?
Wat kost het opnieuw bekleden van mijn bank of stoel?
Hoeveel stof heb ik nodig?
WelkomDienstenOver onsContact onsRoutebeschrijvingFotogallerijWebwinkel